Koningsdag op Strijp-S twijfelachtig

10 October 2015 ,

Betrokken organisaties als Klok Rock Orange, Zodiak Commune, DommelVallei en Van Nielen Events hebben grote twijfel bij de haalbaarheid van hun Koningsdagevenement op Strijp-S, nu Trudo/Klokgebouw zich terugtrekt uit de coördinatie.

De coördinator ziet, ondanks de ervaring en vlekkeloze edities van de afgelopen 5 jaar, geen situatie ontstaan waarin de organisatie op belangrijke punten eenduidiger en minder arbeidsintensief wordt.

“Ieder jaar weer komen er op het laatste moment te veel onvoorziene eisen op tafel, die bij navolging zeer arbeidsintensief zijn en daarnaast financieel te zwaar drukken op de schouders van de organisatie”, aldus de betrokken organisaties. “De plotseling opgeschroefde eis van 1 beveiliger per 150 personen, in plaats van het reeds jaren gangbare 1 per 250 personen, hakt er financieel flink in. Onnodig. Op Strijp-S heerst al jaren een goede sfeer zonder incidenten.”

Afgelopen jaar werd tijdens de opbouw het terrein van DommelVallei’s PACT Festival om discutabele redenen afgekeurd, wat een onvoorstelbare organisatorische en financiële tegenslag opleverde. Met een steeds strakker wordende regelgeving wordt het praktisch onmogelijk om een gratis toegankelijk festival neer te zetten. Het is mede door deze veranderende ontwikkelingen de organisaties niet gelukt om het spreekwoordelijke ‘vet op de botten te kweken’. Integendeel, alle partijen blijken afgelopen jaar flink verlies te hebben geleden.”

De betrokken organisaties hopen in een overleg met de gemeente meer lucht te kunnen krijgen binnen het, naar hun mening, verstikkende netwerk van regels. Tegelijkertijd onderzoeken zij de mogelijkheid om van Koningsdag op Strijp-S één groot evenement te maken. “Dit zou de algehele sfeer ten goede komen en wellicht tot de broodnodige besparingen leiden, die het voortbestaan van dit mooie Eindhovense evenement kunnen waarborgen”, aldus de organisaties.

Link : www.ed.nl/regio/eindhoven/strijp-s-dreigt-met-boycot-koningsdag-eindhoven-1.5320264